FCSB a vândut în timp record biletele pentru meciul cu Lyon, dar procesul a fost unul cu probleme, iar hackerii ruși să bănuiți că au atacat site-ul roș-albaștrilor.
Răzvan Rughiniș, prodecan al Facultății de Automatică și Calculatoare din cadrul Politehnicii București a subliniat că aceste probleme pot fi rezolvate cu o sumă mică, de doar 10.000 de euro.
FCSB are încă de pe acum soluția, în cazul în care trece și de Lyon și ar bifa o prezență istorică în sferturile Europa League. Este de așteptat ca atunci interesul să fie foarte mare printre fani, iar pericolul ca platforma să cadă din nou nu este exclus.
„Nu trebuie să mai separăm biletele de platformă pentru că în acel moment se pierde din valoarea care ar trebui să se ducă către cluburi sau artiști. Există mecanisme care să forțeze revânzarea doar pe platforma care le-a vândut inițial. Ar fi costuri de vreo 10.000 de euro. Trebuie testate aceste platforme, dar nu vorbim de soluții informatice noi sau complexe. Sunt lucruri pe care marile companii de e-commerce, care trebuie să facă față unor promoții sau evenimente de tip Black Friday, le stăpânesc de zeci de ani”, a spus Rughiniș, conform gsp.ro.
Astfel de probleme ar fi „orchestrate de hackeri ruși”, așa cum a subliniat Rughiniș.
„Nu e nimic care să ne oprească din a aduce această expertiză în cadrul evenimentelor pentru a asigura accesul cât mai larg al publicului și să blocăm accesul acestor speculatori. Și să știți că de multe ori nu sunt nici dintre granițele țării! Sunt discuții că multe astfel de programe sunt orchestrate de hackeri ruși, există un centru mare în zona Leningrad (n.r. Sankt Petersburg). Nu fac ca un act de destabilizare politică, ci din rațiuni economice. E nevoie de un răspuns adecvat timpurilor noastre, care să aducă evenimentele sportive în secolul 21, prin platforme capabile să protejeze valoarea biletelor la astfel de evenimente”, a completat Răzvan Rughiniș.
În 6 luni se poate adresa și rezolva. Dar e nevoie de discuții. E esențial să existe astfel de discuții, între o industrie foarte inovativă și sport. Noi avem cel mai mare număr de programatori pe mia de locuitori din UE. Și avem și o tradiție sportivă. Iar cele două lumi trebuie să se unească! Trebuie să punem tehnologia în sprijinul publicului și al cluburilor. Eu sunt profesor la Facultatea de Automatică și Calculatoare și pot spune că studenții de anul II au cunoștințe suficiente. Sunt unii care nici nu au nevoie de facultate pentru a folosi un astfel de program! Iar după ce faci un program, multiplicarea lui e instantă” – Răzvan Rughiniș
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER